Dale Alpakka er et eksklusivt 3-trådet kamgarn i 100% ren alpakka uld.
Strikkefastheden er 25 m på pind 3 el. 3 1/2mm = 10 cm.
Dale Alpakka er af høj kvalitet, og har fået meget gode resultater ved sammenligning med andre lignende alpakka-kvaliteter. 


Det er viktig å vite at det produseres mange forskjellige kvaliteter alpakka-garn, forskjellen har å gjøre med sortering av fibrene fra dyrene og om det er ungdyr (baby alpakka) eller eldre dyr.

Alpakkaen, som er i familie med lamaen, stammer opprindeligt fra kamelfamilien. Alpakkaen er i dag et ganske sjældent dyr og de fleste lever i Peru, Chile og Argentina.

I mange tusinde år var alpakkaulden inkakulturens materiale, dyrket og behandlet i forskellige farver og kvaliteter. Alpakkaen havde også en central plads i inkakulturens religiøse ceremonier, det blev betragtet som ”et hellig” garn, og i mange år var alpakka-garnet en hemmelighed for resten af verden.
Alpakkagarnet blev "oppdaget" i midten av 1800 tallet af englænderen Sir Titus, som straks fornemmede materialets enorme kvalitet. Garnet blev anset som så værdifuldt både pga. den eksotiske herkomsten og den religiøse forbindelsen at kun den engelske kongefamilien og aristokratiet havde adgang og anledning til at bruge den.

Alpakkafibrene er 3 gange stærkere og 7 gange varmere end lammeuld. Dette fordi Alpacaen lever på de Peruvianske højsletter 3- 4,5 tusinde meter over havet hvor temperaturen gerne falder ned til 20 minusgrader om natten!

Samtidig er alpakka utrolig blødt, vidunderlig at bruge, har en helt speciel god varme som justerer sig i forhold til klima og kulde.

Garnet er godkendt af Norges allergi- og astma forbund og for den som fryser og reagerer på uld, er alpakkaen en sand lise, specielt de garnkvaliter som er lavet af de blødeste fibre på dyret.

Garnet er specielt godt egnet til moderigtigt design, trøjer som skal bruges direkte på kroppen, til babyer, barn og andre som ellers reagerer med kløe og irritation ved brug af almindelig uld